Temat: Uwagi odnośnie forum
Forum na dobrą sprawę jeszcze nie zaczęło się rozkręcać, więc myślę że jest to dobra okazja żeby poprawić kilka rzeczy. Przede wszystkim kuleją subfora:
1. Brakuje mi osobnego działu poświęconego ludziom tworzącym kino HK - aktorom/aktorkom, reżyserom, choreografom walk, etc.
2. Fora filmowe są moim zdaniem zupełnie nietrafione: "Filmy z Brucem (bez apostrofu) Lee" - na dłuższą metę da się pogadać o 4 może 5 filmach, a to trochę za mało. Osobny dział dla Jackie Chana też jest średnio potrzebny, zwłaszcza że w wielu filmach grał ogony albo epizody - może to wprowadzić niepotrzebne zamieszanie. Myślę, że dużo lepiej byłoby zrobić oddzielne subforum dla filmów sztuk walk (+ ewentualnie kina akcji) a oddzielne dla pozostałych filmów z HK.
3. Przydałaby się też oddzielny dział poświęcony wszystkiemu co dotyczy HK poza filmami - muzyce, architekturze, jedzeniu, itp. itd. a forum "O wszystkim i o niczym" i "Dyskusje okołofilmowe" zostawić na inne offtopy.
Z rzeczy mniej rzucających się w oczy: myślę, że dla przejrzystości forum byłoby lepiej gdyby dział "Sprzedam/kupię/zamienię" wrzucić do kategorii Wideoteka razem z "Wydaniami DVD/VHS" i w miarę możliwości także nieco zawężyć linki do zaprzyjaźnionych stron. Zbyt "długie" fora i duża ilość kategorii są mało zachęcające.